0467.cC
海量文库 文档专家
相关文档
当前位置:首页 >> >>

2019_2020学年高中英语Module3ForeignFoodSectionⅡIntroduction

Section Ⅱ Introduction & Reading and Vocabulary—Language Points
Ⅰ 品句填词 1.A lot of poisonous (有毒的) waste from the chemical works polluted the river. 2.The students who failed to meet these requirements (要求) will not be admitted into the university. 3.They are not able to get a job interview because they have no fixed (固定的) address. 4.At this time he was becoming obsessed (着迷) with artistic development. 5.She owed (归因于) her good health to diet and exercise. 6.Before entering a house in some Asian countries, it’s good manners (礼貌) to take off your shoes. 7.His cakes were so tasty (美味的) that he sold them in dozens. 8.The face of the wounded soldier was totally unrecognisable (无法辨认的). 9.Before lunch the foreigner learned how to use chopsticks (筷子). 10.That infamous (臭名昭著的) criminal was finally sentenced to death. Ⅱ 单句改错 1.They fell in love for the first time they met each other.去掉 for 2.When we does make a mistake, we must correct it fully, openly, and as quickly as possible.
does→do 3.That was the third time that he has taken part in the Olympic Games.has→had 4.At first he refused to accept any responsibility but he ended up apologized.
apologized→apologizing 5.Owing for the rain, the meeting has to be put off.for→to Ⅲ 课文语法填空
I think that Chinese people are sometimes 1.obsessed (obsess) with food. I had eaten Chinese food often, but I could not have imagined how fabulous a real Chinese banquet could be. The first six or seven dishes seemed 2.to fill (fill) the table, with plates 3.dangerously (danger) balanced one on top of another.4.To my surprise, more dishes arrived. There was enough 5.to feed (feed) a whole army. Another aspect
1

of “food culture” is 6.that the Chinese seem to eat almost every part of every animal.
British people like cold food, 7.while in China,cold food means poverty—you don’t give it to a guest!I also learned that the English like to mix food before 8.serving (serve) it at the table. The food here goes against the Chinese sense of beauty and style at the dinner table. Chinese dishes can 9.be photographed (photograph) and have a nice 10.appearance (appear).
Ⅰ 单句语法填空 1.Something must be done to prevent factories sending out poisonous (poison) gases so as to keep the city from being polluted. 2.Despite the health problem caused by his excess weight, the wealthy businessman was still obsessed with making as much money as possible. 3.It was not until the early 18th century that the significance of the event was generally realized. 4.The fog was so heavy this morning that drivers could hardly make out the things just ten meters away. 5.(2019·广东广州高二月考)There has been the requirement (require) that every child(should) be given (give) the opportunity to be educated. 6.Though British English and American English have some differences in the spelling and pronunciation, they have much in common. 7.There are so many green trees and beautiful flowers everywhere. It is no wonder that the air here is so fresh. 8.Mr. Smith owed his success in his career to his family and teachers. 9.The food, tasting (taste) good, soon sold out when it was taken to the market. 10.(2019·大连高二检测)He can’t have left (leave) without saying goodbye to them, for he always has good manners (manner). Ⅱ 阅读理解
A Thousands of years ago people chewed gum in the natural form.The most common ancient chewing gum was tree resin lumps,but people also chewed various sweet grasses, leaves, grains and waxes.Chewing gum has been used in various forms and flavors. The first commercial chewing gum was made and sold in 1848 by John Bacon Curtis. He called his chewing gum the State of Maine Pure Spruce Gum. John Bacon Curtis and
2

his brother came up with the practical idea of how to make and sell spruce gum as chewing gum.
On July 27, 1869, Amos Tyler received the first patent in the United States for chewing gum.However, Tyler never sold his gum commercially. An Ohio dentist, William Finley Semple was honored for this work using the first patent to manufacture (大 量生产) chewing gum since December 1869.
In 1869, Mexican General Antonio Lopez de Santa Anna told his idea of chicle (糖胶树胶) to Thomas Adams. Adams tried to make toys, masks, and rain boots out of chicle, but none of his products were commercially successful. Then he simply added flavor to the chicle! That was the first step in creating the world’s first modern chewing gum! The first mass marketed chewing gum was called Adams New York Chewing Gum. In the 1870s, Adams & Sons sold “Sour Orange” flavored gum as an after?dinner candy. In 1871, Thomas Adams patented a machine for the manufacture of gum. However, all these kinds of gum had one big problem: they could not hold flavor.
The problem with holding flavor was not fixed until 1880, when William White combined sugar and corn syrup with chicle. For better taste he added peppermint extract (薄荷精). He found out that peppermint stayed in the gum during chewing much longer than other flavors.He called his first peppermint flavored gum Yucatan gum.
In 1888, Thomas Adams’ chewing gum, Tutti? Frutti, was the first chewing gum that was sold from a vending machine (自动贩卖机).
【解题导语】 本文介绍了“口香糖”的发明和发展历史。 1.Who first patented chewing gum in the United States? A.John Bacon Curtis. B.Amos Tyler. C.William Finley Semple. D.Antonio Lopez de Santa Anna. B 解析:细节理解题。由第三段中的“On July 27,1869,Amos Tyler received the first patent in the United States for chewing gum.”可知,Amos Tyler 最先在美国获得了 口香糖专利。 2.Before making chewing gum,Thomas Adams________. A.knew nothing about chicle B.had failed in several kinds of business C.had come up with the idea of using chicle D.had already made some popular products
3

B 解析:细节理解题。由第四段中的“Adams tried to make toys, masks, and rain boots out of chicle, but none of his products were commercially successful.”可知,在 制作口香糖之前,Thomas Adams 制造了几种产品,但都不受市场欢迎。 3.What was William White’s contribution to chewing gum? A.He added flavor to chewing gum. B.He made a chewing gum machine. C.He made chewing gum with chicle. D.He made chewing gum hold flavor. D 解析:细节理解题。由倒数第二段可知,William White 在口香糖中加了糖、玉米糖浆 和薄荷,因此使口香糖的味道可以持久。 4.What is the text mainly about? A.The history of chewing gum. B.The benefits of chewing gum. C.Different kinds of chewing gum. D.The invention of the chewing gum machine. A 解析:主旨大意题。综观全文可知,文章介绍口香糖的发明和发展历史。
B Petrol and diesel cars may still dominate our roads,but their days are numbered. A recent university study found that current electric cars could be used for 87 per cent of daily car journeys in the US. That figure could rise to 98 per cent by 2020. One hurdle to the widespread adoption of electric cars has been “range anxiety” —drivers’ concerns about running out of juice on a journey. While petrol stations are conveniently located across national road systems,the necessary network of electric charging stations is still being developed. That said,charging points are becoming increasingly common throughout the USA. Attitudes towards electric vehicles have changed quite considerably over the last few years. Not that long ago,electric cars were met with distrust, and their large price tags drove customers away. Thanks to improvements in battery capacity, recharging times, performance and price,the current generation of electric cars is starting to persuade critics. Plugin cars will soon give internal combustion engine models a run for their money. As well as advancements on the road, electric vehicles are taking to the seas
4

and skies. Electric boats are among the oldest methods of electric travel, having

enjoyed several decades of popularity from the late 19th to the early 20th century

before petrol?powered outboard motors took over. Now,the global drive for renewable

energy sources is bringing electric boats back. Steps towards electric air travel

are also being made, with Airbus and NASA among the organizations developing and

testing battery powered planes. The experiments could soon make commercial electric

flight a reality.

Electric vehicles do not produce any emissions. Were the US to act on the study’s

findings and replace 87 per cent of its cars with electric vehicles, it would reduce

the national demand for petrol by 61 per cent. However,because of the production

processes and the generation of electricity required to charge these vehicles,

they cannot claim to be completely emissionfree.That said,as many countries continue

to increase their use of renewable energy sources, electric vehicles will become

even cleaner.

【解题导语】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了汽油车和柴油车将逐步被电动汽车

代替以及电动交通工具在未来的发展。

5.Which is the best title for this passage?

A.My Dream Car

B.History of Electric Cars

C.Problems with Petrol Cars

D.Driving into the Future

D 解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了汽油车和柴油车将逐步被电动汽车

代替以及电动交通工具在未来的发展。“驶向未来”形象地概括了文章的主旨,故选 D 项。

6.As used in Paragraph 2,the underlined word “hurdle” means “________”.

A.aim

B.barrier

C.consequence

D.step

B 解析:词义猜测题。根据第二段中的“drivers’ concerns about running out of juice

on a journey”可知,司机担心在路上没电的问题。因此,这是电动汽车普及的一个障碍,

故选 B 项。

7.In the past,why did many people refuse to buy the electric cars?

A.They were not good value.

B.They were very poorly made.

C.They were not widely promoted.

D.They couldn’t travel at a high speed.

5

A 解析:细节理解题。根据第三段中的“Not that long ago, electric cars were met with distrust, and their large price tags drove customers away.”可知,人们是被当时这 种电动汽车的价格吓跑的;根据该段中的“Thanks to improvements in battery capacity, recharging times,performance and price, the current generation of electric cars is starting to persuade critics.”可知,随着电池容量、可充电次数的增加、汽车性能 的改善和价格的优化,这一代电动汽车已经开始吸引消费者购买了。这说明以前的电动汽车 在各方面还不够完善,人们认为不值那个价钱。故选 A 项。 8.What is the function of Paragraph 4? A.To introduce the history of electric travel. B.To explain why the world needs more electric cars. C.To show why more people have interest in electric cars. D.To describe different ways electric vehicles can be used. D 解析:段落大意题。根据第四段中的“electric vehicles are taking to the seas and skies”可知,除了在公路上,其他地方也可以使用电动交通工具。故选 D 项。 Ⅲ 七选五
Test anxiety can be a real problem if you’re so stressed out over a test that you can’t get past the nervousness to focus on the test questions and do your best work. Feeling ready to meet the challenge can keep test anxiety at a manageable level.
Be prepared. Some students think that going to class is all it takes to do well on tests. 1.________ You will find your test anxiety eases when you start to study more regularly. The reason is that the more you know the material, the more confident you’ll feel. Having confidence going into a test means you expect to do well.
Watch what you’re thinking. If expecting to do well on a test can help you relax, what about if you expect you won’t do well? 2.________ They can contribute to your anxiety. If you find yourself having these thoughts, replace them with positive ones. Not unrealistic positive messages, of course, but ones that are practical and true.
Accept mistakes. Another thing you can do is to learn to keep mistakes in view—especially if you are a perfectionist or you tend to be hard on yourself. Everyone makes mistakes, and you may have heard teachers refer to mistakes as learning opportunities. 3.________
4.________ If sitting for a test gets you so stressed out that your mind goes blank and causes you to miss answers that you know, then your level of test anxiety probably needs some attention. Your teacher or your school guidance counsellor (顾 问) can be good people to talk to.
6

Take care of yourself. For some people, this might mean learning a simple breathing exercise. Practise breathing exercise regularly when you feel stressed. 5.________ Then you can calm yourself down and get centered. A.Ask for help. B.Learn to praise yourself. C.This helps your body receive a signal to relax. D.But good study habits and skills are more important. E.So it’s time to regard small failures as valuable experiences. F.Then you will become more interested in asking questions. G.You may send yourself some negative messages about the test.
【解题导语】 本文是一篇说明文,具体介绍了缓解考试焦虑的五个方法。 1.D 解析:根据空处前一句“Some students think that going to class is all it takes to do well on tests.”可知,一些学生认为去上课就能考好试;根据空处后一句“You will find your test anxiety eases when you start to study more regularly.”可知,当你 开始更有规律地学习时,你会发现你的考试焦虑减轻了。根据语境可知,空处前后为转折关 系,空处说明“但是良好的学习习惯和技能更为重要”,故 D 项与此处匹配。 2.G 解析:根据空处前一句“If expecting to do well on a test can help you relax, what about if you expect you won’t do well?”可知,如果期望在考试中表现出色可 以帮助你放松,那如果想到自己考得不好呢?结合空后一句可知,空处表示对于考试,你可 能向自己发送了消极信息,故 G 项符合语境。 3.E 解析:根据该段第一句“Accept mistakes.”可知,该段主要讲述“要接受错误”的 观点,再结合空处前一句中的“refer to mistakes as learning opportunities”可知, 要将失败作为宝贵的经历,故 E 项符合语境。 4.A 解析:根据空处所在的位置可知,空处为该段的主题句;根据该段尾句“Your teacher or your school guidance counsellor (顾问) can be good people to talk to.”可知, 在考试焦虑过大时可以寻求帮助。据此可知,该段主要讲“寻求帮助”,故 A 项符合语境。 5.C 解析:根据空处前一句“Practise breathing exercise regularly when you feel stressed.”可知,当你感到有压力时,可以进行呼吸练习。结合常识可知,呼吸练习有助 于身体放松,故 C 项符合语境。
7

8


网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 0467资源网 0467.cc
copyright ©right 2014-2019。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。liunxqq@126.com